صفحه 1 از 1

راهکارهای شما برای اشتغال وکارآفرینی زنان استان؟

ارسال شده: یک‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۸:۰۷ ق.ظ
توسط Rahshoon
موانع اشتغال و كارآفريني زناننرخ بيكاري زنان تحصيلكرده خصوصاً در سال هاي اخير مرتباً رو به افزايش است اشتغال زنان در ايران همواره با مسائلي مواجه بوده، واین امر دراستان ما به شکل عمیق تری میباشد، طبيعتاً كارآفريني زنان با مسائل فزاينده اي روبه رو است. فرايند كارآفريني زنان را مي‏توان متأثر ازعوامل زیردانست.
بعد فردي:مي‏توان گفت پنداشت از خود و اعتماد بنفس بالا تأثيرمستقيم بر اشتغال زنان و موقعيت شغلي آنان دارد.همچنين ميان تعداد فرزند و اشتغال رابطه معكوس وجود دارد، وضعيت تأهل نيز بي‏تأثير در موضوع نيست، بطوريكه زنان مجرد از آزادي عمل بيشتري نسبت به متأهلين برخوردارند. تحصيلات نيز عامل قابل توجهي است، . باوجود اين، سهم زنان شاغل با تحصيلات عالي نسبت به كل اشتغال زنان و همچنين درصد مديران زن با تحصيلات عالي بسيار محدودتر از مديران زن بدون تحصيلات عالي است. ويژگي هاي شخصيتي و توانمندي هاي رواني از عوامل محيطي موثرند.وضعيت اجتماعي، فرهنگي، حقوقي،ديني، سياسي و اقتصادي جامعه مطمئناً نقش بسزايي را در تقويت يا تضعيف فعاليت‏ها در امور متفاوت دارد.
بعد اجتماعي:هنجارهاي رايج در زمينه تقسيم كار، وجود نوعي مرزبندي طبيعي ميان كار زنان (خانه‏داري) و مردان (امور بيرون منزل)، مسئله تعدد نقش زنان بطوريكه انتظار انجام مسئوليت هاي متفاوت زنان در قالب همسر، مادر، خانه‏دار، شاغل …. آنها را دچار تنش و نوعي تضاد نقش و فشارهاي ناشي از آن مي‏كند. ناامني‏هاي اجتماعي كه امكان حضور فعال زنان در جامعه، را با مشكل مواجه كرده است.
در بعد فرهنگي:فرهنگ اقتدارگرا و مردسالار همواره رواج دهنده باورهاي سنتي و كليشه‏هاي جنسيتي بوده و از ابتدا تربيت دختران، در نظر گرفتن خويش به عنوان جنس دوم و تضعيف اعتماد بنفس و تعميق حس حقارت و خود كم‏بيني توانايي‏هاي خويش را درپي داشته است.همچنين كمبود آگاهي زنان ازحقوق فردي، خانوادگي و اجتماعي، حرفه‏اي و عدم شركت در تشكل‏هاي صنعتي حرفه‏اي و فعاليت‏هاي اجتماعي، فرهنگي، سياسي، به استمرار ساخت نابرابر كمك مي‏رساند. بدليل نگاه جنسيتي همواره شاهد تبعيض هاي جنسيتي در اشتغال هستيم.
در بعد اقتصادى:بدليل بدون مزد بودن كار خانگي زنان همچنان در سطح نازل درآمدي قرار مي‏گيرند. ارتقاء مقام ها تنها بر اساس شايستگي‏ها صورت نمي‏پذيرد. بطوريكه در سال هاي اخیر نسبت مردان شاغل که تحصيلات عاليه داشته‏انداز زنان شاغل با تحصيلات عاليه کمتر بوده است و جاي شگفتي است كه از كل زنان تحصيلكرده عالي تنها 5% به سمت‏هاي بالاي اداري و مديريتي رسيده اند. تبعيض‏هاي جنسيتي در نوع آموزش ، رسانه‏ها كه بيشتر تقويت كننده ديد سنتي نسبت به زن است. همچنين محدوديت هاي آموزش در نظام آموزش عالي براي زنان مانند انحصار برخي رشته‏ها براي مردان، محدوديت اعزام به خارج كشور براي ادامه تحصيل و كمبود امكانات (خوابگاه) براي دختران, همگي از موانع مشاركت زنان است. باورهاي فقهي ديني نيز بي‏تأثير در اين مسئله نيست، احكام موجود در ارث، نفقه، اجازه خروج از كشور ، ديه، قضاوت، طلاق، حق حضانت در بعد خانوادگي اجتماعي بي‏شك تأثير منفي در پيشرفت و شكوفايي همه جانبه زنان دارد كه مي‏توان با استنباط هاي متناسب شرايط زماني و مكاني موانع را برطرف كرد.پرواضح است.
پيش شرط راه اندازي فعاليت هاي كارآفرينانه توسط زنان ،شناسايي دقيق عوامل موثر بر فرايند اشتغال و كارافريني است .
.به نظر شما چه عواملی دراین زمینه موثر است؟ :?:

Re: راهکارهای شما برای اشتغال وکارآفرینی زنان استان؟

ارسال شده: یک‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۱۰:۱۴ ب.ظ
توسط aminnoura
بستگی داره. الان خیلی از خانم ها هم تحصیلات دانشگاهی دارن. اما برخی هم نه.
صنایع دستی اگر احیا می شد فواید زیادی برای استان ما داشت.

Re: راهکارهای شما برای اشتغال وکارآفرینی زنان استان؟

ارسال شده: چهارشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۱۲:۳۶ ق.ظ
توسط 4z4
با سلام
rahshoon عزیز ضمن تشکر ازمطلب خوبتون فکر می کنم مطلب رو با کمی دید فمنیستی نوشتن!!

درسته که زنان در تمام جوامع بخصوص در جامعه ما با محدودیت هایی مواجه هستند!

اما به نظر من مهمترین عامل در آمار هایی که دادین کمبود خود باوری در زنان هست!

البته جامعه امروز ما در حال گذار هست و آمار قبولی های دختران در دانشگاهها خودش نشون دهنده این موضوع هست!

اما متاسفانه بی هدف بودن بیشتر افراد بخصوص زنان در جامعه ما ونداشتن دید صحیح از خود و تنوانمندی های فردی و

گروهی منجر به این میشه که مثلا در دانشگاه ها دختران کمتر میل به کار های تحقیقاتی و تخصصی داشته باشن!

هرچند که تلاش زیادی برای کسب نمره و معدل بالا می کنند اما زمانی فارق التحصیلان رشته های مختلف رو در نظر بگیریم

آمار دختران دانشگاه رفته متخصص خیلی کم هست!

در مورد زندگی روزمره اگر به دور و اطراف خودمون نگاهی بندازیم متوجه میشیم که زنان در جامعه ما بیشتر و زود تر دچار روزمرگی میشن!

بنظر من مهمترین خصوصیات بارز زنان نسبت به مردان تعهد، ظرافت ، صبر، هنر و سلیقه هست!
با استفاده از این خصایص می شه کار های بسیار مهم و بزرگی کرد!

درجامعه امروز کار های گروهی و وزنجیر وار بخوبی جواب میده!
بنظر من باید بر اساس این خصوصیات زنان و شرایط جامعه کارهایی طراحی بشه!

اما قبل از هرچیز زنان جامعه ما نیاز دارند که درست فکر کنند و دید درستی از خودشون داشته باشن!
تا بتونن در راه درست پیشرفت کنن!

Re: راهکارهای شما برای اشتغال وکارآفرینی زنان استان؟

ارسال شده: چهارشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۱۲:۲۶ ب.ظ
توسط Rahshoon
با سلام
دوست گرامی 4z4فرمایشات شما صحیح اما هیچ دید فمینستی در کار نبود، نظر بنده این بود که دختران وزنان بیشتر باید به سمت فعالیت های کارآفرینانه رو بیارن.وخود تولید کننده شغل وکار افرین باشند اما طوری که از شواهد پیداست ودر مطلب قبلی نیز گفتم یکسری عوامل منفی در این زمینه تاثیر گذار است.
برای همین از دوستان تقاضا نمودم که راهکارهای پیشنهادی خودشونو در این زمینه اعلام کنند .شاید راهگشا باشد.
والبته که(طبق نظر شما) باید برای راه اندازی فعالیت های کارآفرینانه باید خصلت های زنان را در نظر گرفت وانها را بیشتر به سمت فعالیتهای گروهی وجمعی سوق داد شاید از روز مرگی نجات پیدا کنند.
این نکته رانیز نباید فراموش کرد درسته که اکثر دختران وزنان جامعه ما با سواد هستند ودرصد قابل توجهی از جمعیت دانشجویی دختراند.اماسهم زنان شاغل با تحصیلات عالی به نسبت مردان کمتر است وشغلی کمتر به طور برابر با توجه به شایستگی ها به افراد فارغ از جنسیتشان اعطا میشود.
در جامعه ما زنان تحصیلکرده متخصص کم نیستند و با وجود داشتن طرح های تحقیقاتی بسیار نمیتوانند این طرح ها را عملی کنندو به ثمر برسانندواین طرح ها فقط در حد تئوریکال باقی میماند وبس ...به نظر شما دوست عزیز جایی هست که این طرح ها را ارائه داد وآنها را جهت راه اندازی یک کسب وکار کار افرینانه کمک کند تا بیشتر کارفرما باشند تا حقوق بگیری با تحصیلات عالی وبه اهداف خود برسند.
بی شک تمامی عواملی که گفته شد در پیشرفت وشکوفایی همه جانبه دختران تاثیر منفی دارد اما امید آن نیز هست که بتوان با استنباط های متناسب شرایط زمانی ومکانی ،موانع رابر طرف نمود.

Re: راهکارهای شما برای اشتغال وکارآفرینی زنان استان؟

ارسال شده: چهارشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۱:۴۴ ب.ظ
توسط alpha
باید قبول کنید که تو کشور ما به خصوص این استان زنها خیلی محدود هستن! و این به خودباوری زنان ربطی نداره...
به نظر من اگه یک انجمن اشتغال برای زنان استان با هدف کاریابی تاسیس بشه و خب مردها هم همکاری کنند، میتونه خیلی تاثیر داشته باشه
مثلا همین صنایع دستی اگه این سایت بتونه به صورت یک واسطه عمل کنه و هزار کا دیگه ما میتونیم علاوه بر شناساندن استانمون به دیگر شهر های ایران هم درآمدی کسبکنیم و هم هدفمند تر عمل کنیم .
میدونید که از لحاظ صنایع دستی شاید هیچ استانی به این ظرافت و زیبایی که زنان بلوچ کار میکنند، کار نکنند.
به نظر من یک فروشگاه اینترنتی صنایع دستی میتونه خیلی موثر باشه!

Re: راهکارهای شما برای اشتغال وکارآفرینی زنان استان؟

ارسال شده: جمعه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۱۱:۱۱ ب.ظ
توسط 4z4
در جامعه ما زنان تحصیلکرده متخصص کم نیستند و با وجود داشتن طرح های تحقیقاتی بسیار نمیتوانند این طرح ها را عملی کنندو به ثمر برسانندواین طرح ها فقط در حد تئوریکال باقی میماند
متاسفانه این مشکل برای تمامی این قشر وجود دارد و مختص به زنان نیست.

ه نظر شما دوست عزیز جایی هست که این طرح ها را ارائه داد وآنها را جهت راه اندازی یک کسب وکار کار افرینانه کمک کند تا بیشتر کارفرما باشند تا حقوق بگیری با تحصیلات عالی وبه اهداف خود برسند.
بله تقریبا وجود داره!!
اما چرا تقریبا؟
به این دلیل که در دولت هفتم پارک های علم و فناوری در شهرهای دانشگاهی و بزرگ با همین هدف و هدف نزدیکی صنعت و دانشگاه تاسیس شدند
نحوه کار پارک های علم و وفناوری به این صورت است که محقق طرح خود را در هر زمینه ای به مسئولان پارک ارائه می دهد بعد از بررسی های علمی و بررسی طرح توجیهی در صورتی تشخیص داده می شد که این طرح قابل صنعتی شدن و فروش در بازار های داخلی و یا خارجی را دارد تسهیلات مالی و تسهیلاتی از قبیل مکان و امکانات به فرد ارائه دهنده داده مشود!

متاسفانه اخیرا با توجه به کاهش شدید بودجه های تحقیقاتی از سوی دولت محترم این پارک ها از رونق اوله خود خارج شدند

پارک علم و فناوری اصفهان موفق ترین در بین سایر پارک ها بوده و هست

شما می توانید از طریق جستجو در اینترنت با این پارک ها بیشتر آشنا شوید

Re: راهکارهای شما برای اشتغال وکارآفرینی زنان استان؟

ارسال شده: جمعه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۱۱:۲۹ ب.ظ
توسط hoorieh
به نظر من اگه به خانم ها چه با تحصیلات دانشگاهی وچه بی تحصیلات(هر کدوم توی تخصص خودشون) بها داده بشه خیلی کارها می تونن انجام بدن که شاید به ذهن کمتر کسی خطور کنه همه زنان ما سرمایه هستن و من با تاسیس انجمن کاریابی و اشتغال زنان البته در کنار آقایون موافق هستم چون دو گروه در کنار هم می تونن به هدف های والا برسن
با این کار عدم اعتماد به نفس خانم ها در یکسری زمینه ها هم از بین میره و باعث میشه که خیلی ها فقط به این فکر نکننن که خانم ها فقط می تونن کار دستی انجام بدن

Re: راهکارهای شما برای اشتغال وکارآفرینی زنان استان؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۰, ۷:۳۳ ق.ظ
توسط behrooz
براي ايجاد اشتغال و كارآفريني نياز به اطلاعات و تحقيقات بازار داريم فكر نمي كنم بدون تحقيقات و اطلاعات بازار بشود اشتغال پايدار ايجاد كرد!!! مزيتهاي ايجاد اشتغال در استان از جمله نيروي كار ارزان(ارزانترين نيروي كار ايران)بسيار است اما در كنار مزيتها طي سالهاي متمادي معايبي گسترش يافته كه بعنوان بزرگترين موانع ايجاداشتغال مي تواند مطرح شود .عدم هماهنگي بين دستگاههاي متولي اشتغال،ضعيف بودن نيروي كار در ارائه خدمات مناسب و مطلوب،عدم مسئوليت پذيري كافي كارجويان نسبت به ديگر استانها،سطح و سرعت خدمات نيروي كار پائين تر ،حسادت به جاي رقابت و منفي نگري از گذشته توسعه و رشد يافته،كارجويان به كار گروهي كمتر اعتقاد داشته كه تمامي اين معايب قابل برنامه ريزي براي رفع آن در درازمدت وجود دارد . به سايت توسعه سيستان و بلوچستان به آدرس www.Afsb.ir مراجعه و پيشاپيش خواستار كمك و همفكري عزيزان براي توسعه هستيم سربلند و پيروز باشيد
تعاوني آراالكترونيك