صفحه 1 از 1

پرورش تمساح یا صنعتی نوظهور در سیستان و بلوچستان

ارسال شده: جمعه ۱۰ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۲۰ ب.ظ
توسط Admin
با عرض سلام و ادب خدمت تمام دوستان عزیزم ;)
قبل از هر چیز می خوام از امین نورا به خاطر پست
تصویری/فعالیت مزرعه پرورش تمساح با حضور یک زن در چابهار تشکر کنم.با اینکه حدودا" 2 سال در جنوب بلوچستان زندگی کردم اما هیچگاه به تمساحهای این مناطق فکر نکرده بودم و تنها مثل خیلیهای دیگه نامش را شنیده بودم.
در این مطلب می خواهم به صنعت جدیدی در استان اشاره کنم که در صورت سرمایه گذاری وتحقیقات مناسب حتما جواب خواهد داد.فراموش نکنید که تمساح پوزه کوتاه یا گاندو فقط در استان ما وجود داره و در کل ایران به غیر از استان سیستان و بلوچستان تمساحی وجود نداره.
نمی خوام از بحث اصلی که صحبت درباره پرورش تمساح است خارج بشم.وجود نوعی از تمساح یعنی تمساح پوزه کوتاه (با نام علمی Crocodylus palustris)به خوبی نشان می دهد که بعضی از مناطق استان ما کاملا" مستعد پرورش این جانور می باشند.ازجمله ی این مناطق می توان به منطقه باهوکلات در جنوب استان و یا در مردابهای دلگان ایرانشهر اشاره کرد.

فواید پرورش تمساح
اولین چیزی که به نظرم خیلی جالب و مهم اومد اینه که یه عاملي در سرم خون كروكوديل به نام كروكوديلين وجود داره که در محیط آزمایشگاه به سهولت ويروس ايدز رو از بین برده است.این عامل 500 برابر از آنتی بیوتیکهای موجود قویتره! البته بهره برداری از این عامل هنوز نیاز به بررسی و تحقیقات بیشتری داره.
از پودر استخوان تمساح هم می‌توان برای درمان سرطان پوست که یکی از شایع‌ترین سرطان‌های شناخته شده در جهان است، استفاده کرد.

فواید اقتصادی پرورش تمساح
از نظر اقتصادی نیز پرورش تمساح، صنعتی است با جنبه درآمدزایی بالا به طوری که هم اکنون این صنعت در بیش از پنجاه کشور جهان برای بهره‌بری از پوست تمساح صورت می‌گیرد. عزیززاده، مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری‌های آبزیان و استاد دامپزشکی درباره مزایای اقتصادی پرورش تمساح با بیان این‌که «حداقل فضا برای پرورش هر قطعه تمساح، یک مترمربع است» گفت: هر تمساح اغلب سالی یک بار و گاه دو بار و هر بار بیست تا شصت تخم می‌گذارد و دارای سرعت رشد بالایی است، به طوری که به ازای مصرف هر یک کیلوگرم مواد غذایی، ۱/۱ کیلوگرم افزایش وزن دارد لذا پرورش آن امری کاملا مقرون به صرفه است.فریدون سوسرایی، دبیر کمیسیون صدور پروانه معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان هم در مصاحبه با یکی از روزنامه‌ها گفت: هدف از پرورش این حیوان، تولید و صدور پوست آن است.
مدت زمان به بهره‌برداري رسيدن در اين صنعت براي هر كروكوديل بين 5/1 تا سه سالگي است و از آنجا که هر كروكوديل به يك مترمربع فضا تا زمان كشتار نياز دارد، براي يك خانواده چهار نفره كروكوديل متشكل از يك نر و چهار ماده فضايي معادل 300 مترمربع نياز است.

بهترین دما برای پرورش تمساح، بین ۲۸ تا ۳۴ درجه سانتیگراد است و بهترین رطوبت برای پرورش این حیوان بین ۷۵ تا ۹۰درصد است، یعنی جانور تقریبا به‌طور مرتب باید در آب باشد.
نوزادان تا یک سالگی باید در فضای سرپوشیده نگهداری شوند و جانوران بیش از یک سال در صورت فراهم بودن شرایط هوایی مورد نیازشان ( ۳۰درجه به بالا) می‌توانند در محیط باز پرورش یابند و در غیر این صورت باید در گلخانه‌های بزرگ با آبگیرهای جداگانه نگهداری شوند.
تمساح برای تغذیه نیاز به جیره غذایی کامل شامل پروتئین، قند، ویتامین و املاح دارد که این غذا را می‌توان از ضایعات کشتارگاهی و تلفات دامداری‌ها و مرغداری‌ها البته زیر نظر ادارات دامپزشکی و ضایعات صید آبزیان به اضافه افزودنی‌های مجاز تامین کرد

منابع :
http://www.forum.niksalehi.com/showthread.php?p=523567
http://www.ardalan.id.ir/forum/post-2830.html
http://damkade.com/?p=613

Re: پرورش تمساح یا صنعتی نوظهور در سیستان و بلوچستان

ارسال شده: جمعه ۱۰ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۴۳ ب.ظ
توسط aminnoura
من حدود ده دوازده سال پیش تو پارک لاله تهران برای اولین بار تو یک نمایشگاه از سیستان و بلوچستان دیدم این تمساح رو.

Re: پرورش تمساح یا صنعتی نوظهور در سیستان و بلوچستان

ارسال شده: جمعه ۱۰ دی ۱۳۸۹, ۱۰:۳۸ ب.ظ
توسط 4z4
ادمن عزیز دستت درد نکنه!!
انشاالله که پیر شی جوون!! :D
واقعا ایده جالب و درامد زایی هست!!

از این کار خیلی خیلی خوشم آمد اگر پول می داشتم حتما می رفتم دنبالش!!

کسی هست که بتونه واسه همچین ایده ای توجیه اقتصادی بنویسه؟
فکر کنم ارزش کار داشته باشه!!
جون میده واسه تحقیق دانشجویی!!
اگر کسی خواست رو این موضوع کار کنه من حاضر هستم با هاش همکاری کنم!!

Re: پرورش تمساح یا صنعتی نوظهور در سیستان و بلوچستان

ارسال شده: شنبه ۱۱ دی ۱۳۸۹, ۱:۱۵ ب.ظ
توسط aminnoura
طرح اقتصادی و ایده توجیهی دیگه تخصص بچه های ریاضی و اقتصاد هست.
ما در کل فقط یک درس اقتصادی داشتیم. اون هم تئوری بود و فقط محض پاس شدن برداشتیم چون استادش گیر نبود :D

Re: پرورش تمساح یا صنعتی نوظهور در سیستان و بلوچستان

ارسال شده: دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۸۹, ۱۱:۱۷ ب.ظ
توسط 4z4
تو مالزی ک واحدهای مدیریتی زیاد دارین!!
اما خداییش این محض پاس کردن بد افتی هستش!!

Re: پرورش تمساح یا صنعتی نوظهور در سیستان و بلوچستان

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۴ دی ۱۳۸۹, ۵:۲۹ ق.ظ
توسط aminnoura
من آی تی می خونم. واحد مدیریتی نداریم فعلا که.

Re: پرورش تمساح یا صنعتی نوظهور در سیستان و بلوچستان

ارسال شده: جمعه ۲۸ بهمن ۱۳۹۰, ۱۲:۵۸ ق.ظ
توسط behzad
vagean fekre khubiye