بیماری‌ها و خطرات ناشی از پلاستیک

شناخت تخصصی محیط زیست استان سیستان و بلوچستان
آواتار کاربر
4z4
اتاق فکر
اتاق فکر
پست: 263
تاریخ عضویت: شنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۹, ۸:۲۲ ب.ظ

بیماری‌ها و خطرات ناشی از پلاستیک

پست خوانده نشده توسط 4z4 »


تصویر
تحقیقات جدید نشان‌گر خطرات روزافزون ناشی از پلاستیک در زندگی جانوران و انسان‌ها است. انواع ضایعات جسمی در جانوران و ناباروری، دیابت و بیماری‌های قلبی ـ عروقی در انسان از جمله‌تأثیرات منفی پلاستیک به شمار می‌آیند.
امروزه پلاستیک‌ها به اجزای پایدار پسماندهای بسیاری از سواحل جهان، حتی در مناطق دورافتاده، تبدیل شده‌اند. منشاء این پسماندها گاهی کشتی‌ها و قایق‌ها و گاهی آلودگی‌های راه‌یافته به درون رودخانه‌ها است.پلاستیک را نمی‌توان از بین برد و هیچ نوع باکتری‌ای قادر به تجزیه‌ی آن نیست. نور خورشید، نمک و نیروهای مکانیکی می‌‌توانند پلاستیک را به قطعاتی کوچکتر تبدیل کنند، اما نمی‌توانند آن را از بین ببرند.سالانه بیش از ۶ میلیون تن پسماند پلاستیکی از طریق دریاها به سواحل راه می‌‌یابد و حدود سه‌چهارم از زباله‌ی موجود در سواحل را پلاستیک‌ها تشکیل می‌دهند.مرگ گونه‌های جانوری هر ساله بیش از یک میلیون جانور،‌شامل پرندگان و ماهی‌ها،‌جان خود را بر اثر بلعیدن خرده‌پلاستیک‌ها از دست می‌دهند.

تصویر

ریچارد تامپ‌سون، کارشناس بیولوژی دریایی، می‌گوید، خرده‌‌پلاستیک‌ها را می‌توان حتی در میان ماسه‌ها نیز یافت و اگر چه انباشت پلاستیک در تمامی مناطق یکسان نیست، اما در برخی مناطق میزان آن قابل ملاحظه است.تامپ‌سون که بر روی سواحل جنوبی انگلستان مطالعاتی انجام داده معتقد است که «در برخی از مناطق پلاستیک ۱۰ درصد از سواحل» را اشغال کرده است.کشف سم در لاشه‌ی جانوران دریاییمطالعات میکروسکوپی لاشه‌های پرندگان و سخت‌پوستان سمی را در بدن آنها کشف کرده که با پلاستیک مرتبط است.کارشناسان بیم آن دارند که ذرات آلوده به این سم از طریق مواد غذایی به بدن انسان راه یابند.
برخی از بخش‌های تشکیل‌دهند‌ه‌ی پلاستیک، مانند‌"بیسفنول آ" یا Bisphenol A، در صورتی که از آن جدا شود می‌تواند برای انسان خطرآفرین شود."بیسفنول آ" را می‌توان در خیلی از موادی که کاربرد روزانه دارد دید. کارشناسان بخصوص نسبت به وجود این ماده در شیشه‌شیر یا پستانک بچه‌هشدار داده‌اند."بیسفنول آ" حتی به میزان کم هم خطرناک است. مقدار کمی از این ماده می‌تواند بر سیستم هورمونی اثر منفی بگذارد.تحقیقات نشان داده است که "بیسفنول آ" در حلزون‌های ماده باعث تخم‌گذاری بیش از حد می‌شود. در حلزون‌های نر نیز این ماده می‌تواند به ناباروری منجر شود. این ماده در میمون‌ها حتی سبب ایجاد ضایعات مغزی می‌شود.آندریاس گیس از اداره‌ی فدرال محیط زیست آلمان می‌گوید: «می‌دانیم که "بیسفنول آ" به ویژه قبل و اندکی بعد از تولد بر روی رشد و تکامل جانوران تأثیر می‌گذارد. این تأثیرات را می‌توان در رشد و تکامل ارگان‌های جنسی، تکامل رفتاری و حتی ایجاد انواع سرطان‌ها سال‌ها بعد از تولد مشاهده کرد».آندریاس گیس می‌گوید، بیم آن می‌رود که این ماده در انسان نیز پیامدهایی مشابه به دنبال بیاورد.

تصویر
فهرست بلند خطرات "بیسفنول آ"اثبات روزافزون خطرات احتمالی "بیسفنول آ" در مطالعات مختلف موجب شده است که فهرست خطرات این ماده طولانی‌تر از پیش شود.در کانادا و دانمارک کاربرد "بیسفنول آ" در محصولات مربوط با غذای کودکان ممنوع اعلام شده است.گیلبرت شون‌فلدر، کارشناس سم‌شناسی، تأکید می‌کند که "بیسفنول آ" به دلیل شباهت با هورمون زنانه‌ی استروژن در جذب این هورمون در بدن تأثیراتی منفی می‌گذارد.این ماده را می‌توان در بطری‌های نوشابه‌یا قوطی‌های کنسرو دید. در صورتی که غلظت "بیسفنول آ" افزایش یابد می‌تواند بر روی کیفیت اسپرم در مردان تأثیراتی منفی بر جای بگذارد. در زنان نیز این ماده می‌تواند سبب افزایش ناباروری ‌شود.افزایش وزن، ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نمونه‌هایی دیگر از عوارض جانبی "بیسفنول آ" است.

منبع: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6416668,00.
ای خدای بزرگ یاری ام ده وقتی می خواهم درباره ی راه رفتن کسی قضاوت کنم کمی با کفش های او راه بروم!!
دکتر شریعتی
آواتار کاربر
Admin
سفرنامه های سیستان و بلوچستان
سفرنامه های سیستان و بلوچستان
پست: 856
تاریخ عضویت: شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۸۶, ۶:۵۱ ق.ظ
جنسیت: مرد
معرفی بیشتر: من نه سیستانیم و نه بلوچستانی ، من سیستانی و بلوچستانیم.
ما کاربران سرزمین دریا و کویر(فارس و بلوچ و شیعه و سنی و ... )فارغ از نژاد ومذهب ، تنها به رشد سرزمینمان می اندیشیم.ما تصمیم گرفته ایم پایگاه اطلاعات تخصصی سیستان و بلوچستان را بسازیم و در این راستا دست همه ی دوستان جدید را برای همکاری به گرمی می فشاریم.مهر ، محبت ، دانش و تخصص خود را از سرزمینمان دریغ نکنیم.
محل اقامت: همه جای استان سیستان و بلوچستان
تماس:

Re: بیماری‌ها و خطرات ناشی از پلاستیک

پست خوانده نشده توسط Admin »

من نمی دونستم که دفع نادرست پلاستیک اینقدر میتونه مضر باشه.
قسمتهای توریستی دریای عمان در بعضی از قسمتهاش واقعا آلوده شده.لازمه که آموزش هم به مردم و هم به صیادان داده بشه. ;)
((موج ها را کسی به صف کرده ست
موج ها ياغيان دريايند
باز دريا دوباره کف کرده ست))
سه کایی از پیام سیستانی
اگه لاگین هستی کلیک کردن بر روی دکمه ی "ارسال تقدیر" (همین زیر) هیچ کاری نداره ;) زودباش کلیک کن دیگه ... :D
hoorieh
--۞ کاربر ویژه ۞--
--۞  کاربر ویژه  ۞--
پست: 23
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۹, ۱۰:۴۶ ق.ظ

Re: بیماری‌ها و خطرات ناشی از پلاستیک

پست خوانده نشده توسط hoorieh »

مطلب هشدار دهنده خوبی بود لازمه که بگم این پلاستیک ها میتونه باعث در خطر افتادن بعضی از کونه ها مثل لاکپشت ها بشه که اونا فک میکنن طعمه خوبی گیرشون اومده اما...
توی استان ما متاسفانه توی بعضی از شهرها سیستم دفع زباله هنوز با همون سیستم سنتی انجام میشه که این خیلی موضوع قابل بحثیه باید این سیستم مکانیزه باشه تا از وزود هر گونه بیماری و حتی بوی نامطبوع جلوگیری بشه!
شهری مثل ایرانشهر یا مثل اون زبله ها در مکانی با وسعت زیاد رها میشن!باید فکری کرد
ارسال پست

بازگشت به “محیط زیست استان سیستان و بلوچستان”